Jobba hos oss

RFSL

Projektmedarbetare sökes till Newcomers verksamhet på RFSL Malmö

Om RFSL Malmö
RFSL Malmö är en lokalförening inom Riksförbundet för hbtq-personers rättigheter lokalförening. En av våra kärnverksamheter är Newcomers, som arbetar med att stödja nyanlända HBTQ-personer i asylprocessen. Newcomers har funnits i Malmö sedan 2013 och vi har nyligen fått möjlighet att utveckla verksamheten och anställa en medarbetare.

Om tjänsten
Som projektmedarbetare på RFSL Malmö är du medansvarig för ett projekt inom Newcomers-verksamheten. Det innebär ett kreativt och pedagogiskt ansvar, administrativa arbetsuppgifter och att rent praktiskt genomföra arbete med målgruppen.

Specifikt innebär tjänsten som projektmedarbetare på RFSL Malmö att du ansvarar för att driva Newcomers-verksamheten, vilket bland annat innebär att hålla Newcomers-träffar varje fredag eftermiddag; fungera som samtalsstöd för gruppens medlemmar (särskilt vid en en stående tidpunkt i veckan) och informera dem om var det är lämpligt att vända sig för vidare stöd om asylprocessen och dylikt; planera och utföra möten för målgruppen med myndigheter och andra offentliga verksamheter; i mån av tid och möjlighet hålla i egna möten utifrån dina och målgruppens kunskaper och behov. Du förväntas även sprida kunskap om verksamheten utåt och bygga upp en kontaktbas med samhällsaktörer inom närliggande verksamheter. Ansökan om fortsatt verksamhetsfinansiering, utvärdering och utvecklingsarbete är också en viktig del av tjänsten.

Arbetet innebär en stor frihet och möjlighet att bestämma över din egen tid och komma med egna idéer. Det är positivt om du har lätt för samverkan och kunskapsutbyte med olika aktörer, såväl inom hbtq-communityt som i andra delar av samhället. Du arbetar mest själv men även med andra anställda på RFSL Malmö och styrelsen, samt aktiva medlemmar inom RFSL Newcomers.

För att kunna söka tjänsten ska du:

ha kunskap om HBTQ-personers identiteter och livsvillkor, samt om cis- och heteronormen
ha erfarenhet av arbete med grupper
ha kunskap om flyktingfrågor och om asyl- och migrationsprocessen
ha en god förståelse för hur det svenska samhället och dess myndigheter fungerar
ha förmåga att planera och utföra ditt arbete med stor självständighet
ha förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya kunskapsfält
ha förmåga att arbeta med administration
stå bakom RFSL Malmös stadgar (länk) och RFSLs principprogram (länk).
känna dig bekväm med att arbeta på svenska och engelska i tal och i skrift

Det är även meriterande om du:

har en högskoleexamen på kandidatnivå inom samhällsvetenskap eller humaniora
har arbetat med eller engagerat dig i hbtq-frågor
har jobbat med normkritik eller normmedvetenhet
har ett brett nätverk inom såväl HBTQ-communityt som inom andra rättighetsrörelser.
har erfarenhet av socialt och/eller pedagogiskt arbete
har arbetat i projektform
har kunskap om gruppdynamik och sociala processer
har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter såsom ekonomisk planering och bokföring (exempelvis projektledarerfarenhet)
har bred arbetslivserfarenhet
känner dig bekväm med att arbeta på fler språk än svenska och engelska

Rekryteringsprocessen

Ansökan görs på särskilt formulär som du fyller i och skickar in via mail till ansokan@malmo.rfsl.se. Formuläret hittar du här (https://docs.google.com/forms/d/1nZ3WlkXhom3-4K5PfSDG2FLT5GhuAb_7aH5DnxahHJc/edit).

OBS! Ansökningar i annat format behandlas EJ.

Sista ansökningsdag är 3/9-2018.
Formulären kommer att anonymiseras, ställas mot arbetsbeskrivning och kompetenskraven för tjänsten och ett första urval kommer att göras. Vid arbetsintervju kommer även CV och referenser begäras.
Villkor

Allmän visstidsanställning på 100 % i två månaders tid för en person alternativt allmän visstidsanställning på 50% i två månaders tid för två personer, med stor möjlighet till förlängning över hela projektperioden, till den 30/6 2019. Start så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten besvaras: ansokan@malmo.rfsl.se