Senior

RFSL

Söndags träffar i Corona tider!

När vi ej kan vandra, fika ihop på nåt mysigt ställe, så gör vi detta – Vi samlas via datorn! kom med på Cafe Banjo, Zoom fika!!
Social samvaro Söndagar kl 16. Det blir frågesport, kanske nån liten film samt en hel del småprat. Och vi sitter tillsammans framför datorn ca en timme.
Det är väldigt lätt att vara med!

  1. Vi skickar ut länken till detta zoom fika via vårt nyhetsbrev som går ut till alla i senoprprojektet. OCH,
  2. länken finns på våra evenemang via facebook och vårt Seniorprojektet RFSL Malmö sida!

Kom med en stund, oavsett vart i landet du sitter – det är ju det som är så bra med digitala träffar. Vi skaffar nya bekanta på andra platser!

Vill du få vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan via epost? Skriv till senior@malmo.rfsl.se och berätta lite vem du är och varför du vill vara med. Vi är en trevlig social grupp och vi vill gärna lära känna nya människor.


Kom till lokalen om du vill prata bort en stund…

Vi håller kaffet varmt mellan 13 – 15 tisdag & torsdag. Hör gärna av dej innan om du planerar att dyka upp, så att vi ej blir för många.

Välkommen!


SENIORPROJEKTET

Ofrivillig ensamhet är en plåga för många. Men vi på RFSL-Malmö har nu under ett års tid aktivt försökt motverka detta, genom vårt pågående Seniorprojekt där vi vänder oss till ensamma, äldre hbtq-personer i Malmö med omnejd.

Med pengar från Socialstyrelsen startade vi projektet i slutet av oktober 2019, och anordnade ett återkommande café med olika arrangemang i våra lokaler varenda söndag fram tills Coronakrisen slog till i mars i år. Men istället för att stänga ner valde vi då att flytta utomhus, och anordna promenader och utomhusfika – på säkerhetsavstånd!
Vi ordnade också till exempel historievandringar på stan, fågelskådningar och träd- och konstvandringar med lämpliga experter och guidade turer på intressanta kyrkogårdar och utställningar.
Efterhand som sommaren gick och smittan verkade komma mer och mer under kontroll så utökade vi verksamheten till bussturer till intressanta utflyktsmål, museumsbesök, boulespel och hamnrundtur med Rundan.
Nu har vi försiktigt börjat samlas i föreningslokalen igen för söndagsfika med föredrag, filmvisning eller bara vanlig snackesamvaro några timmar – men utflyktsverksamheten fortsätter förstås också.
Vi hoppas kunna hålla igång minst ett år till, och det finns plats för många fler att delta.
Förutom söndagarna har vi nu aktiviteter också på tisdagar och torsdagar!


NYHETSBREV

Vi skickar ut ett Nyhetsbrev till vår epost lista varje vecka med uppdaterad information om vår verksamhet, vart vi håller hus och vad vi planerar. Vill du vara med på vår lista? Skicka ett mejl till oss på senior@malmo.rfsl.se och säg att du vill vara med.

Du hittar oss också på vår egen sida, Seniorprojektet RFSL Malmö på Facebook! Där dyker det upp lite smått och gott som kan vara fint att se eller höra.

When we celebrated the Cinnamon Bun Day!