Senior

ActivitiesRFSL

Ofrivillig ensamhet är en plåga för många. Men vi på RFSL-Malmö har nu under ett års tid aktivt försökt motverka detta, genom vårt pågående Seniorprojekt där vi vänder oss till ensamma, äldre hbtq-personer i Malmö med omnejd.

Med pengar från Socialstyrelsen startade vi projektet i slutet av oktober 2019, och anordnade ett återkommande café med olika arrangemang i våra lokaler varenda söndag fram tills Coronakrisen slog till i mars i år. Men istället för att stänga ner valde vi då att flytta utomhus, och anordna promenader och utomhusfika – på säkerhetsavstånd!
Vi ordnade också till exempel historievandringar på stan, fågelskådningar och träd- och konstvandringar med lämpliga experter och guidade turer på intressanta kyrkogårdar och utställningar.
Efterhand som sommaren gick och smittan verkade komma mer och mer under kontroll så utökade vi verksamheten till bussturer till intressanta utflyktsmål, museumsbesök, boulespel och hamnrundtur med Rundan.
Nu har vi försiktigt börjat samlas i föreningslokalen igen för söndagsfika med föredrag, filmvisning eller bara vanlig snackesamvaro några timmar – men utflyktsverksamheten fortsätter förstås också.
Vi hoppas kunna hålla igång minst ett år till, och det finns plats för många fler att delta.
Förutom söndagarna har vi nu aktiviteter också på tisdagar och torsdagar!

Vi firar vår Ett årsdag i vår lokal, Stora Nygatan 18, 211 37 Malmö, Söndagen 1a November 2020 kl 14.00 Alla HBTQ över 60, samt våra vänner och bekanta är välkomna att komma fira med oss.

Vi skickar ut ett Nyhetsbrev till vår epost lista varje vecka med uppdaterad information om vår verksamhet, vart vi håller hus och vad vi planerar. Vill du vara med på vår lista? Skicka ett mejl till oss i SeniorProjektet Malmö

Deltagagare i seniorprojektet berättar

Meeri berättar
Olav berättar

Du hittar oss också på Facebook i SEniorprojektet RFSL Malmö

Vi firade kanelbullens dag med celebert besök utav Kaeth Gardestedt som grundade denna dag på 1990 talet