Senior

VerksamhetRFSL

Vi äldre HBTQIA+ personer tänker inte bara sitta hemma, vi lever, och vill fortfarande frodas.

Transpionjären Eva-Lisa Bengtson (1932-2018)

Möten i Corona tid

Vi vandrar på söndagarna, vi träffas vid ett gemensam mötespunkt, sedan vandrar vi tillsammans och avslutar ofta med en kopp kaffe. Vart vi träffas får du veta om du anmäler dej till vårt nyhetsbrev som vi skickar ut varje vecka. Skriv till senior@malmo.rfsl.se och berätta lite om dej och vi lägger till dej till vår lista.


Kom till lokalen om du vill prata bort en stund!

Vi håller kaffet varmt mellan 13 – 16 tisdag & torsdag.

Välkommen!


SENIORPROJEKTET

Ofrivillig ensamhet är en plåga för många. Men vi på RFSL-Malmö har nu under ett års tid aktivt försökt motverka detta, genom vårt pågående Seniorprojekt där vi vänder oss till ensamma, äldre hbtq-personer i Malmö med omnejd.

Med pengar från Socialstyrelsen startade vi projektet i slutet av oktober 2019, och anordnade ett återkommande café med olika arrangemang i våra lokaler varenda söndag fram tills Coronakrisen slog till i mars i år. Men istället för att stänga ner valde vi då att flytta utomhus, och anordna promenader och utomhusfika – på säkerhetsavstånd!
Vi ordnade också till exempel historievandringar på stan, fågelskådningar och träd- och konstvandringar med lämpliga experter och guidade turer på intressanta kyrkogårdar och utställningar.
Efterhand som sommaren gick och smittan verkade komma mer och mer under kontroll så utökade vi verksamheten till bussturer till intressanta utflyktsmål, museumsbesök, boulespel och hamnrundtur med Rundan.
Nu har vi försiktigt börjat samlas i föreningslokalen igen med fika och socialt umgänge. – Våra promenader samt utflyktsverksamheten fortsätter också.
Vi hoppas kunna hålla igång minst ett år till, och det finns plats för många fler att delta.
Förutom söndagarna har vi nu aktiviteter också på tisdagar och torsdagar!

KOM GÄRNA MED I VÅRAT GLADA HBTQ+ GÄNG!NYHETSBREV

Vi skickar ut ett Nyhetsbrev till vår epost lista varje vecka med uppdaterad information om vår verksamhet, vart vi håller hus och vad vi planerar. Vill du vara med på vår lista? Skicka ett mejl till oss på senior@malmo.rfsl.se och säg att du vill vara med.

Du hittar oss också på vår egen sida, Seniorprojektet RFSL Malmö på Facebook! Där dyker det upp lite smått och gott som kan vara fint att se eller höra.

 

 

 

When we celebrated the Cinnamon Bun Day!