Senior

VerksamhetRFSL

Vi äldre HBTQIA+ personer tänker inte bara sitta hemma, vi lever, och vill fortfarande frodas.


We are the future!
RFSL Malmö seniorer redo för gala invigningen av WorldPride Augusti 2021

Meeri från seniorprojektet träffar Mian Lodalen och håller stolt upp boken Lisa och Lilly: en sann kärlekshistoria

Välkommen på Bokcirkel!

Vi träffas för avspänt prat, läsande och umgänge runt boken Lisa och Lilly; en sann kärlekshistoriab av Mian Lodalen.

Seniorprojektet på RFSL Malmö och ABF inbjuder till bokcirkel, med start 8 Dec. Cirkeln äger rum 5 onsdagar 8, 15, 22 december 2021 samt 12 & 19 januari 2022 mellan 13.00 – 16.00 inkl fikapaus i ABF Malmö’s lokal.

Om boken;
Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet.
I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.

Seniorprojektet på RFSL Malmö jobbar för att synliggöra och skapa trygga rum och aktiviteter för HBTQ personer som är 60+ samt motverka ofrivillig ensamhet.
Vi kommer att träffas vid fem tillfällen på ABF Malmö, Spånehusvägen 47, 211 58 Malmö och vi hoppas att du har lust att vara med.

Cirkeln leds av Ingo Cando Andersson, som är projektsamordnare för Seniorprojektet RFSL Malmö samt skaparen av Wotever Malmö.

Cirkeln är gratis och alla deltagare får en pocketutgåva av boken vid första träffen.

ANMÄLAN via senior@malmo.rfsl.se med Bokcirkel i ämnesfältet

Lokal; ABF Malmö, Spånehusvägen 47, 211 58 Malmö


Kom till lokalen om du vill prata bort en stund!

Vi håller kaffet varmt mellan 13 – 16 tisdagar & torsdagar.

Välkommen!


SENIORPROJEKTET

Ofrivillig ensamhet är en plåga för många. Men vi på RFSL-Malmö har nu under ett års tid aktivt försökt motverka detta, genom vårt pågående Seniorprojekt där vi vänder oss till ensamma, äldre hbtq-personer i Malmö med omnejd.

Med pengar från Socialstyrelsen startade vi projektet i slutet av oktober 2019, och anordnade ett återkommande café med olika arrangemang i våra lokaler varenda söndag fram tills Coronakrisen slog till i mars 2020. Men istället för att stänga ner valde vi då att flytta utomhus, och anordna promenader och utomhusfika – på säkerhetsavstånd!
Vi ordnade också till exempel historievandringar på stan, fågelskådningar samt träd- och konstvandringar med lämpliga experter och guidade turer på intressanta kyrkogårdar och utställningar.
Efterhand som vi blev vaccinerade och allt öppnade upp igen och blev mer under kontroll så utökade vi verksamheten till bussturer till intressanta utflyktsmål, museumsbesök, boulespel och hamnrundtur med Rundan.
Nu kan vi tillexempel träffas i vår fina föreningslokalen igen med fika och socialt umgänge.

Våra promenader samt utflyktsverksamheten fortsätter också.
Vi hoppas kunna hålla igång minst ett år till, och det finns plats för många fler att delta.

Hör av dej till oss om du vill vara med.

KOM GÄRNA MED I VÅRAT GLADA HBTQ+ GÄNG!NYHETSBREV

Vi skickar ut ett Nyhetsbrev till vår epost lista varje vecka med uppdaterad information om vår verksamhet, vart vi håller hus och vad vi planerar. Vill du vara med på vår lista? Skicka ett mejl till oss på senior@malmo.rfsl.se och säg att du är intresserad.

Du hittar oss också på vår egen sida, Seniorprojektet RFSL Malmö på Facebook! Där dyker det upp lite smått och gott som kan vara fint att se eller höra.

 

 

 

When we celebrated the Cinnamon Bun Day!