RFSL Newcomers projektet

VerksamhetRFSL

Är du hbtqi+ och asylsökande, flykting eller migrant som precis flyttat till Malmö eller annan ort i Skåne, som behöver stöd för att integrera och navigera ditt nya liv i Sverige?

Då är du varmt välkommen till RFSL Newcomers Malmö!

RFSL Newcomers Malmö är ett projekt under RFSL Malmö vars syfte är att ge stöd, vägledning och en säker plats för hbtqi+-individer i Malmö och Skåne att samlas på. 


Projektet har flera huvudmål:

  1. Att ge juridiskt, kulturellt och socialt stöd.
  2. Att ge stöd och vägledning för att integrera in det svenska samhället.
  3. Att stärka och utveckla hbtqi+-individer, asylsökande och nyanländas kompetens och förmågor för att lättare komma in på den svenska arbetsmarknaden.
  4. Att tillhandahålla ett tryggt nätverk och gemenskap för hbtqi+-individer, asylsökande och nyanlända i Malmö och Skåne.
  5. Att verka för att bygga en gemenskap mellan hbtqi+ nyanlända och asylsökande gentemot den större svenska hbtqi+-gemenskapen.
  6. Att öka allmänhetens medvetenhet om den orättvisa asylprocessen för hbtqi+-personer både i Sverige och globalt, samt förespråka mänskliga rättigheter för asylsökande och flyktingar.

RFSL Newcomers Malmö lägger stort värde i integritet för våra medlemmar. Vad som delas i gruppen är konfidentiellt. Om du är intresserad av att delta i denna grupp, eller är intresserad av att vara volontär, hör gärna av dig till vår mejl: newcomers@malmo.rfsl.se

Följ oss gärna på våra sociala medier: Facebook, Instagram


Våra aktiviteter

Tryck på knappen för att se alla våra aktiviteter.


Vårt Newcomers Team

Tryck på knappen nedanför för att se vårt Newcomers team


Är du intresserad av samarbete med RFSL Newcomers Malmö?


Om du är intresserad av ett bredare och långsiktigt samarbete är du välkommen att kontakta vår projektledare på yves@malmo.rfsl.se eller vår programutvecklingsansvarige på barbora@malmo.rfsl.se  eller på newcomers@malmo.rfsl.se


Allmänna förfrågningar:


Om du har ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på newcomers@malmo.rfsl.se  eller barbora@malmo.rfsl.se


Nomineringen för Malmö Stads Pris för mänskliga rättigheter har öppnat. Bidra till hållbarheten och existensen för RFSL Newcomers Malmö genom att nominera oss!

Trots de senaste stora ekonomiska nedskärningarna för Newcomers Malmö samt situationen med covid-19, har vi fortsatt att arbeta hårt för att ge nödvändigt stöd till hbtqi+-asylsökande, flyktingar och papperslösa migranter. Vi har fortsatt även under tuffa förhållande skapa ett tryggt utrymme och ge socialt, psykologiskt, juridiskt och integrationsstöd under de senaste 12 månaderna för uppskattningsvis 250 personer i Skåne. Vi har genomfört mer än 120 aktiviteter, inklusive utbildningar, föreläsningar, workshops, rådgivning, agerat oppsioninsbildand med mer än 1100 deltagare totalt vid våra event.

*Under namn och kontaktinformation för den nominerade, vänligen fyll i:
RFSL Newcomers Malmö. Kontaktperson: Robin Laurence/ newcomers@malmo.rfsl.se / 0735737965


Glöm inte att bli medlem i RFSL! Läs mer här: https://malmo.rfsl.se/en/become-a-member/


Trots att vi alla arbetar med Newcomers-projektet frivilligt och ideellt är vi i behov av DIN hjälp!

Med ökningen av populistiska och invandrarfientliga politiska tendenser i Europa har det nuvarande politiska klimatet i Sverige gradvis lett till en okunskapen attityd, eller ännu värre, motstånd mot flyktingars och asylsökandes behov. Därför har vår finansiering i år skurits ned med 122 000 kronor och vi står inför en situationen där vi inte längre kan tillhandahålla  tjänster som främjar säkerhet, lika möjligheter och rättigheter samt tillgängliga sätt att integrera alla hbtq+-migranter i södra Sverige.

För att kunna driva Newcomers-projektet behöver vi samla in 60 000kr. Vi vill gärna ha dig ombord och som medlem i vår mångfaldiga gemenskap i Malmö. Med ditt stöd kan vi främja ett säkert utrymme och integration för hbtqi+ asylsökande och migranter.

Om du vill kan du också stödja oss ekonomiskt med en donation via Swish-numret 1235355292 genom att skanna QR-koden nedan.

TACK för ditt stöd!


Taggar:

Malmö Newcomers