RFSL Newcomers projektet

VerksamhetRFSL

Är du hbtqi+ och asylsökande, flykting eller migrant som precis flyttat till Malmö eller Skåne, som behöver stöd för att integrera och navigera ditt nya liv i Sverige?

Då är du varmt välkommen till RFSL Newcomers Malmö!

RFSL Newcomers Malmö är ett projekt under RFSL Malmö vars syfte är att ge stöd, vägledning och en säker plats för hbtqi+-individer i Malmö och Skåne att samlas på. 


Våra aktiviteter

Tryck på knappen för att se alla våra aktiviteter.


Vårt Newcomers Team

Tryck på knappen nedanför för att se vårt Newcomers team


Projektet har flera huvudmål:

  1. Att ge juridiskt, kulturellt och socialt stöd.
  2. Att ge stöd och vägledning för att integrera in det svenska samhället.
  3. Att stärka och utveckla hbtqi+-individer, asylsökande och nyanländas kompetens och förmågor för att lättare komma in på den svenska arbetsmarknaden.
  4. Att tillhandahålla ett tryggt nätverk och gemenskap för hbtqi+-individer, asylsökande och nyanlända i Malmö och Skåne.
  5. Att verka för att bygga en gemenskap mellan hbtqi+ nyanlända och asylsökande gentemot den större svenska hbtqi+-gemenskapen.
  6. Att öka allmänhetens medvetenhet om den orättvisa asylprocessen för hbtqi+-personer både i Sverige och globalt, samt förespråka mänskliga rättigheter för asylsökande och flyktingar.

RFSL Newcomers Malmö lägger stort värde i integritet för våra medlemmar. Vad som delas i gruppen är konfidentiellt. Om du är intresserad av att delta i denna grupp, eller är intresserad av att vara volontär, hör gärna av dig till vår mejl: newcomers@malmo.rfsl.se

Följ oss gärna på våra sociala medier: Facebook, Instagram


Är du intresserad av samarbete med RFSL Newcomers Malmö?

Om du är intresserad av ett bredare och långsiktigt samarbete är du välkommen att kontakta vår projektledare på barbora@malmo.rfsl.se  eller på newcomers@malmo.rfsl.se


Allmänna förfrågningar:

Om du har ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på newcomers@malmo.rfsl.se  eller barbora@malmo.rfsl.se


Glöm inte att bli medlem i RFSL! Läs mer här: https://malmo.rfsl.se/en/become-a-member/


Trots att vi alla arbetar med Newcomers-projektet frivilligt och ideellt är vi i behov av DIN hjälp!

Med ökningen av populistiska och invandrarfientliga politiska tendenser i Europa har det nuvarande politiska klimatet i Sverige gradvis lett till en okunskapen attityd, eller ännu värre, motstånd mot flyktingars och asylsökandes behov. Om du vill kan du stödja oss ekonomiskt med en donation via Swish-numret 1235355292 genom att skanna QR-koden nedan.

TACK för ditt stöd!


Taggar:

Malmö Newcomers